Esperanto English German Portuguese Russian Spanish

Безплатни курсове по есперанто за българи в Интернет:

Muzaiko

Слушайте радио, докато четете! Кликнете върху стрелката, за да включите/изключите радиото. Не затваряйте страницата!

26 септември – Европейски ден на езиците 2018

evropeyski-den-na-ezicite-2015

За днешния празник на многоезичието в Европа вече писахме подробно в публикацията „26 септември – Европейски ден на езиците 2015“.

EspeReto.com се включва отново в програмата на Европейския ден на езиците с безплатна информация и обучение по есперанто:

  • презентации за медии и любознателни
  • уводни уроци за начинаещи
  • консултации за напреднали

Ще се срещнем с желаещите онлайн или наживо – часът и мястото се уточняват предварително.

А междувременно ви препоръчваме да разгледате lingvo.info – един чудесен многоезичен сайт за езиците, създаден от есперантски екип. В раздела Лингвопедия ще откриете полезна, но и забавна информация на и за всички езици в Европейския съюз. Например, можете да чуете как кукуригат петлите в различни страни и да видите илюстрирани поговорки от цяла Европа. Разделът Вавилон запознава с лингвистиката на популярен език. Сред темите са: „Как са свързани езиците“, „Как се раждат думите“, „Жестомимични езици – Как да го кажа без думи?“ и дори „Как да направим свой собствен език“. Ако сте любопитни за още, Лингвополис е колекция от линкове към различни сайтове, свързани с езиците, тяхното изучаване и посветени на тях събития и срещи по света.

lingvo-info-screenshot

През 2015 за пръв път официалният афиш за Европейския ден на езиците беше преведен на есперанто и беше публикуван на официалния сайт на Съвета на Европа. Можете да го видите на есперанто:


и на български:

Отговори

 

 

 

Можете да използвате тези тагове

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>