Esperanto English German Portuguese Russian Spanish

Безплатни курсове по есперанто за българи в Интернет:

Muzaiko

Слушайте радио, докато четете! Кликнете върху стрелката, за да включите/изключите радиото. Не затваряйте страницата!

Честит рожден ден на Есперанто и Есперето!

Днес се навършват 126 години от „раждането“ на световния помощен език есперанто. На тази дата излиза от печат Първата книга (La Unua Libro) на д-р Л. Л. Заменхоф, подписана с псевдонима „Есперанто“ – в превод: „който се надява“.

Повече за началото можете да прочетете в една от първите ни публикации: „125 години есперанто – и това е само началото!„.

Вече над вековната история на езика на надеждата проследихме в рубриката „125+ летопис„, която ежедневно резюмираше най-важните и най-интересните факти година по година.

„Пресните“ събития следим и ще продължаваме да представяме в рубриката „Актуално„.

От време на време ще продължаваме да възклицаваме: „Я! Ново в EspeReto!“ Надяваме се все по-често да има новини за промените, които правим, така че нашите страници да станат все по-интересни и все по-леснодостъпни за все повече посетители. Очаквайте съвсем скоро много нови раздели и рубрики, по които отдавна работим и в близките седмици ще направим публично видими.

Впрочем, днес заедно с нас празнуват и есперантистите от цял свят – в своите градове или събрани в Рейкявик на 98-ия световен есперантски конгрес. На всички тях и на нас – за много години! 🙂

1 коментар на Честит рожден ден на Есперанто и Есперето!

Отговори

 

 

 

Можете да използвате тези тагове

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>