Esperanto English German Portuguese Russian Spanish

Безплатни курсове по есперанто за българи в Интернет:

Muzaiko

Слушайте радио, докато четете! Кликнете върху стрелката, за да включите/изключите радиото. Не затваряйте страницата!

“Руското чудо” Андрей Коробейников – тази вечер на сцената на Военния клуб

Младият руски виртуоз на пианото Андрей Коробейников ще представи творби от Бородин, Римски-Корсаков, Мусоргски и Шостакович на 25 септември 2012 г. в Централния военен клуб в София. Концертът е част от „Пиано Екстраваганца“.

Пълната програма вижте тук: http://www.piano-extravaganza.com/bg/25-септември-2012/

Роден през 1986 г., Коробейников свири на пиано от 5-годишен. На 7-годишна възраст започва да печели редица руски и международни музикални конкурси. На 19 години завършва Московската държавна консерватория със златен медал, като повтаря постижението на Сергей Рахманинов.

Страните, в които е изнасял концерти, вече са повече от годините му, а талантът му пълни най-големите зали с меломани. Дисковете му са издавани в Русия, Европа и Япония, а почитателите му са из целия свят.

(Списък с всичките му концерти и дискове можете да видите на сайта му.)

Малко е да се каже, че Коробейников е музикален гений. Освен че е виртуоз на пианото, свири на саксофон и пише стихове.

Но той е не само артист – едва 18-годишен става аспирант в Московския държавен университет “М. В. Ломоносов” – в катедрата по гражданско право на юридическия факултет. След една година взема всичките си изпити и дори известно време преподава, като научната му дейност е свързана главно с авторското право на изпълнителите.

Андрей Коробейников отлично владее международния език есперанто и е доказал това чрез участието си в ораторски конкурси по време на световни есперантски конгреси (през 2003 и 2004 г. в Швеция и Китай).

Пожизнен член е на Международната академия на науките Сан-Марино (сектор “Изкуство”), чийто главен работен език е есперанто.

Добре дошъл в България, Андрей!

Bonvenon en Bulgario, Andreo!

1 коментар на “Руското чудо” Андрей Коробейников – тази вечер на сцената на Военния клуб

  • Кларита В.

    за Андрей…може да се каже, че е е трудно да се опише как той свири и какво е той всъщност. Но ако човек иска да чуе нещо, което никога не е слушал, ще трябва да се срещне с този невероятен талант. Слушала съм го в Лондон, където го избраха да представя Royal College of Music и на концерти, където публиката онемяваше. Радвам се, че днес в София Андрей ще ни пренесе там, където живеят само Боговете…

Отговори

 

 

 

Можете да използвате тези тагове

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>