Esperanto English German Portuguese Russian Spanish

Безплатни курсове по есперанто за българи в Интернет:

Muzaiko

Слушайте радио, докато четете! Кликнете върху стрелката, за да включите/изключите радиото. Не затваряйте страницата!

26 септември – Европейски ден на езиците 2015


За 15-ти път Европа отбелязва празника на езиковото многообразие – Европейския ден на езиците 2015.

Есперантисти от цял свят се включват активно в инициативата с фестивали, конференции, езикови презентации и обучения. Част от тях можете да откриете на официалния сайт http://edl.ecml.at/. Те не само популяризират есперанто, но и на практика показват мисията му за опазването на езиковото многообразие. Например, в серия от семинари по скайп на есперанто от 26 до 28 септември ще бъдат представени различни езици – както популярни (напр. френски, италиански), така и по-малко познати европейски езици (напр. исландски, окситански), но също и азиатски езици (напр. китайски, виетнамски). Програмата на този онлайн фестивал можете да намерите тук.

Организаторите от Съвета на Европа отчетоха изключителната активност на есперантистите и наред с афиши на официалните езици на ЕС, на сайта на Европейския ден на езиците има възможност да се види и свали за отпечатване и афиш на есперанто!

Ето как изглежда той:


На есперанто:

И на български:

1 коментар на 26 септември – Европейски ден на езиците 2015

Отговори

 

 

 

Можете да използвате тези тагове

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>