Esperanto English German Portuguese Russian Spanish

Безплатни курсове по есперанто за българи в Интернет:

Muzaiko

Слушайте радио, докато четете! Кликнете върху стрелката, за да включите/изключите радиото. Не затваряйте страницата!

И през 2022 г. Ботевият конкурс-рецитал във Враца е с есперантско участие

botev-vraca-monumentoТрадиционният конкурс-рецитал за Ботева и възрожденска поезиия и проза, в който редовно участват и есперантисти, ще се състои на 28 май.

Макар че в официалното му наименование се използва думата „национален“, всъщност нерядко в него са участвали есперантисти от други страни.

Заради ковид пандемията през миналата година конкурсът се проведе онлайн. Това даде по-големи възможности за чуждестранно участие.

И тази година каним есперантисти от страната и чужбина да участват! Срок за изпращане на видеозаписите: 24.05.2022 г. Конкурсът ще се проведе на 28.05.2022, а резултатите ще бъдат обявени на 03.06.2022 г.

Съобщението на есперанто можете да видите тук: INVITO: Partoprenu rete en la 26a deklam-konkurso por prezentado de Boteva kaj renesanca poezio kaj prozo!

На същия адрес са публикувани и 10 превода на творби на Ботев, които по наша преценка са най-достъпни за чуждестранни читатели и изпълнители.

За участие и информация на есперанто се обръщайте към: botev@espereto.com или се свържете с Мариана Евлогиева във Фейсбук.

 

botev-vraca-junulara-domo-emblemoЗа информация и участие на български се свържете с:

Младежки дом – Враца

e-mail: youth_house@abv.bg

тел: 0876945051 и на 092/ 62 70 35.

Отговори

 

 

 

Можете да използвате тези тагове

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>