Esperanto English German Portuguese Russian Spanish

Безплатни курсове по есперанто за българи в Интернет:

Muzaiko

Слушайте радио, докато четете! Кликнете върху стрелката, за да включите/изключите радиото. Не затваряйте страницата!

2007 – Есперанто, година 121

 • 100 г. Български есперантски съюз
 • Научна конференция „100 г. БЕС“ – Карлово, 2007 г.
 • 73-ти Международен конгрес на слепите есперантисти (IKBE) – Албена, 2007 г.


 • През 2007 г. Българският есперантски съюз отбелязва своя вековен юбилей със серия от прояви.

  Българската есперантска лига, предтеча на БЕС, е създадена във Велико Търново през 1907 г.

  По повод на юбилея дружествата и клубовете из цялата страна организират срещи на местно и национално ниво. Есперантският дом на културата „Д-р Иван Кирчев“ в Разград инициира и става домакин на заключителния етап от националната викторина „100 г. БЕС“.  Най-значимото събитие по повод на стогодишнината на БЕС е научната конференция с международно участие „100 г. Български есперантски съюз“, проведена в Карлово през лятото на 2007 г.

  Лектори от България и от чужбина изнасят доклади, свързани с различни аспекти и моменти от историята на националния съюз.

  Ще се постараем да публикуваме в espereto.com някои от докладите преди края на 2012 г., която е 105-тата за организираното есперантско движение у нас.  Курортът Албена събира незрящи есперантисти от цял свят за редовния 73-и Международен конгрес на слепите есперантисти (IKBE).

  Местен организатор на годишния форум на Международната лига на слепите есперантисти (LIBE) е ANEB – Асоциацията на невиждащите есперантисти в България, която за втори път става домакин на такъв конгрес. (Предишният IKBE е в Пловдив през 2000 г.)


  Още за 2007 г. – в Уикипедия.

  Отговори

   

   

   

  Можете да използвате тези тагове

  <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>