Esperanto English German Portuguese Russian Spanish

Безплатни курсове по есперанто за българи в Интернет:

Muzaiko

Слушайте радио, докато четете! Кликнете върху стрелката, за да включите/изключите радиото. Не затваряйте страницата!

Есперанто и EspeReto растат, но не стареят! :-)

esperanto-espereto-verda-stelo-250x250Днес международният език Есперанто празнува своя 131 рожден ден. Макар и столетник, всъщност той е един съвсем млад език. Да не забравяме, че на арабските цифри са им били необходими много векове, докато получат признание!

Разбира се, ние, есперантистите, не чакаме от само себе си да минат векове, докато светът оцени есперанто. Ние упорито и ежедневно работим за идеята, в която вярваме и в ползата от която сме се убедили от собствен опит.

Преди 6 години се роди и сайтът EspeReto, за да разказва за езика и за неговите привърженици в цял свят и дори в Космоса! Това за Космоса изобщо не е шега – очаквайте скоро тук статия „Есперанто по света, у нас… и в Космоса!“

В рубриката „Летопис 125+“ година по проследихме какво се е случило в първите 125 години от създаването на езика.

В рубриката „Актуално“ разказахме какво интересно се случва сега. Признаваме, че сме длъжници на читателите на сайта – не смогваме да разкажем и за 1% от събитията, които заслужават внимание. В наше оправдание можем да кажем само, че не ни стига времето за писане, защото ние самите сме заети с правенето на събития. Обещаваме занапред да разказваме повече и за тях.

Най-малката по обем рубрика е „Я!“ – тя е свързана с новини за самия сайт. Най-важната ни новина не е чак толкова нова, но наистина е важна за нас: Търсим помощници! Както за сайта, така и за реализация на много идеи, които чакат да им дойде точното време… или по-скоро точните хора. Ако имате желание да помогнете с нещо, свържете се с нас. Обещаваме, че ще ви е хем забавно, хем полезно!

Всичко, което вече сме писали за рождения ден на Есперанто и EspeReto, можете да видите тук:

125 години есперанто – и това е само началото!

EspeReto.com стартира!

Честит рожден ден на Есперанто и Есперето!

127 години Есперанто

26 юли – Денят на есперанто

130 години Есперанто

А ако искате да се върнете в самото начало, вижте непременно и публикацията „1887 – Есперанто, година 1“.

26-yuli-den-na-esperanto-2018-eo

Отговори

 

 

 

Можете да използвате тези тагове

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>