Esperanto English German Portuguese Russian Spanish

Безплатни курсове по есперанто за българи в Интернет:

Muzaiko

Слушайте радио, докато четете! Кликнете върху стрелката, за да включите/изключите радиото. Не затваряйте страницата!

От 6 години есперанто се преподава в Duolingo.com – най-голямата платформа за чуждоезиково обучение

duolingo-logo-400x400Ако се интересувате от чужди езици, със сигурност сте чували за Duolingo.com* – най-голямата платформа за безплатно чуждоезиково обучение.

На 28.05.2015 г. в Duolingo.com стартира и първият курс по есперанто – за англоговорящи. За по-малко от 3 месеца, до 21.08.2015 г. броят на курсистите достига 100 000!

Duolingo.com не публикува статистика за общия брой курсистите, преминали през определен курс. На сайта може да се види само актуалната статистика за активно обучаващите се към даден момент. Числата за международния език определено впечатляват: над 808 600 души в момента изучават есперанто! От тях 279 хиляди се обучават чрез английски, 231 хиляди – чрез испански, 208 – чрез португалски и 91 хиляди – чрез френски. Скоро се очаква и петата версия на курса по есперанто – на китайски.

Статистиките може да се видят например тук: https://www.duolingo.com/courses/all (обща статистика за всички езици) или тук: https://incubator.duolingo.com/. На втория линк имате възможност да  филтрирате според целевия език и да получите резултатите в най-прегледен вид.

Ако желаете да се включите в някой от курсовете по есперанто, използвайте тези линкове:

чрез английски >>>

чрез испански >>>

чрез португалски >>>

чрез френски >>>

Можете да се включите и в списъка на чакащите за обучение чрез китайски тук >>>.

Следващите езици, по които се работи, са немски и руски.

Очевидно е, че интересът към международния език е огромен – от общо 116 курса, публикувани на платформата, 5 са по есперанто! Любопитно съвпадение е, че логото на този проект използва основно зелен цвят – както и езикът на надеждата.

Нивото на завършилите курса е много добро и голяма част от тях само след няколко седмици активно се включват в есперантски групи в интернет и дори в срещи на живо. Повечето от тях са млади хора, немалко са и полиглотите, владеещи по 3, 4 или дори повече езици.

За съжаление, в Duolingo няма курс на български. Родният ни език изобщо не фигурира в платформата като възможност за избор като език на обучение или като език за изучаване.

* Бета-версията на платформата е пусната на 30.11.2011 година, а една година по-късно съдържанието става публично. В момента можете да са възползвате от услугите на системата чрез техния сайт или чрез приложенията за мобилни телефони. Повече информация можете да намерите в Уикипедия на български или на есперанто.

duolingo-esperanto-kursoj

Отговори

 

 

 

Можете да използвате тези тагове

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>