Esperanto English German Portuguese Russian Spanish

Безплатни курсове по есперанто за българи в Интернет:

Muzaiko

Слушайте радио, докато четете! Кликнете върху стрелката, за да включите/изключите радиото. Не затваряйте страницата!

130 години Есперанто


От 130 години светът не се пита възможно ли е да се създаде международен език, на който хора от всички нации да общуват равноправно.

Есперанто вече натрупа много повече години история, отколкото са страниците на първия учебник – La Unua Libro de Esperanto, издаден през 1887 г. от доктор Л. Л. Заменхоф!

За нас е голямо удоволствие, че от пет години споделяме с читателите на сайта EspeReto.com не само разкази за 130-годишната история на езика и движението, но и актуални новини от пъстрото ежедневие на есперантистите от цял свят!

По темата за Деня на есперанто писахме в публикациите:
125 години есперанто – и това е само началото! | Честит рожден ден на Есперанто и Есперето! | 127 години Есперанто | 26 юли – Денят на есперанто

За историята на есперанто разказвахме хронологично в рубриката 125+ летопис.

Някои от най-важните новини намериха място в рубриката Актуално. Признаваме, че в това отношение дължим още много на читателите. От една страна, малко ни е тъжно, че не успяваме да информираме за всичко. А, от друга страна, радваме се, че интересните новини са толкова много, че не бихме се справили с отразяването на всичките дори ако разполагахме с щаба на телеграфна агенция!

Много рядко и много кратко разказвахме и за нашия сайт. Не че няма какво да разкажем! Но времето все не стигаше…

Знаете ли какво означава и как се роди името EspeReto? Е, няма откъде да знаете, защото никога не сме казвали. 😉

Но, както пишеха едно време в кинопрегледите – очаквайте скоро на големия екран! Или пък на малкия. 😉

Да – и на малкия екран! Ако предпочитате да четете на таблет или телефон, скоро ще предложим удобна мобилна версия на сайта.

Отговори

 

 

 

Можете да използвате тези тагове

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>