Esperanto English German Portuguese Russian Spanish

Безплатни курсове по есперанто за българи в Интернет:

Muzaiko

Слушайте радио, докато четете! Кликнете върху стрелката, за да включите/изключите радиото. Не затваряйте страницата!

ЮНЕСКО пита за бъдещето на образованието – първата анкета на есперанто

unesko-enketo-en-esperanto-pri-edukadoСветовният есперански съюз UEA е в официални отношения с Организацията на обединените нации за образование, наука и култура от 1954 г. Многократно ЮНЕСКО подкрепя есперанто чрез свои изявления, в това число две резолюции (от 1954 r 1895 г.)

За пръв път Организацията включва есперанто като един от езиците, на които се провежда анкета за бъдещето на образованието. Анкетата се опитва да очертае очакванията и перспективите на образованието на фона на предизвикателствата в съвременния свят.

Можете да отговорите на въпросите на есперанто тук.

ЮНЕСКО апелира:

Гласувайте за основните предизвикателства и цели на образованието

Светът е все по-сложен, несигурен и крехък. Спешно е необходимо да се преосмисли ролята и целта на образованието.

ЮНЕСКО стартира глобален дебат за бъдещето на образованието: дискусия за това как знанията и ученето могат да оформят бъдещето на човечеството и планетата.

Днес искаме да знаем вашата гледна точка за 3-те основни предизвикателства, с които светът ще се сблъска в бъдеще. И да се замислим върху това, кои трябва да са 3-те основни цели на образованието.

Всеки глас има значение и вашите отговори на това 1-минутно изследване ще помогнат на ЮНЕСКО да определи приоритети и да подготви общ доклад за бъдещето на образованието.

Вашето мнение има значение! Гласувайте тук!

Можете да видите всички езици тук.

1 коментар на ЮНЕСКО пита за бъдещето на образованието – първата анкета на есперанто

Отговори

 

 

 

Можете да използвате тези тагове

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>