Esperanto English German Portuguese Russian Spanish

Безплатни курсове по есперанто за българи в Интернет:

Muzaiko

Слушайте радио, докато четете! Кликнете върху стрелката, за да включите/изключите радиото. Не затваряйте страницата!

2010 – Есперанто, година 124През 2010 г. започва подготовката за създаване на онлайн версия на най-големия и авторитетен есперантски речник – Пълният илюстрован речник на есперанто (Plena Ilustrita Vortaro de Esperanto – PIV).

PIV е едноезичен речник – всички морфеми (основни лексикални единици в есперанто) са обяснени и илюстрирани с много примери. Речникът може да се използва и от начинаещи, но е изключително полезен за напреднали в изучаването и употребата на международния език.

Издателят SAT възлага на младежката организация E@I изработването на сайт, на който едно от най-важните помагала в изучаването и практикуването на международния език да бъде достъпно за онлайн консултации.

Необходимата за проекта сума е събрана чрез дарения от есперантисти и организации.

В момента бета-версията на речника работи на адрес vortaro.net. Всички речникови статии са качени и има възможност за търсене. Предвиждат се и други функционалности.

Ползването на речника е безплатно, но се изисква регистрация.


Още за 2010 г. – в Уикипедия.

Отговори

 

 

 

Можете да използвате тези тагове

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>